26.07.2017 / Basın bülteni

Thermix TX Pro'nun İtalya lansmanı yapılıyor

Ensinger ve Civ System, Vitrum'da daha da iyileştirilen Warm Edge'li yalıtım camı üniteleri için Thermix cam çıtalarını tanıtıyor

Bu yıl Vitrum (3-6 Ekim 2017) Milano'ya yaklaşık 350 katılımcı ve 18.000'i aşkın ziyaretçi çekecek. Ensinger ve İtalya'daki iş ortağı Civ System, yeni Thermix TX Pro cam çıtasını takdim edecek. Kendini kanıtlamış Thermix TX.N plus'un halefi daha hafif bir yapıya ve daha da iyileştirilmiş bir Psi değerine sahip.

"Bu iyileştirmenin amacı cam çıtalarımızın işlenebilirliğini yükseltmekti", diyor Ensinger'de İhracat Satış Müdür Andreas Prechtl. "Thermix TX Pro aynı sağlamlıkta, fakat çok daha hafif. Daha düşük kütle ataleti, cam çıtası çerçevesinin salınımını azaltır ve bu sayede malzemeye binen yüklerin azalmasına neden olur. Bu sayede bükme işlemi daha iyi gerçekleşir."

Verimli performans

"Warm Edge'in günlük uygulamada ne kadar iyi işlenebildiğini Vitrum'da canlı olarak görmek mümkün olacak", diyor Andreas Prechtl. "Lombarda Macchine standında bir gösteri Thermix çizgi ile bükme işlemini gösteren edilecektir."

Sabit Thermix cam çıtaları, yalıtım camı işleme alanında kullanılan geleneksel alüminyum spacer'lardan vazgeçilmesini kolaylaştırıyor. Yüksek yalıtımlı plastik, güçlendirme telleri ve paslanmaz çelikten ince bir difüzyon bariyerinden oluşan kombinasyon sayesinde Thermix cam çıtaları, iyi termal özelliklere sahiptir ve mükemmel UW değerlerle yalıtım camı uygulamasına imkan sağlamaktadır.

Sertifikalı bileşenler

Aslında ilk hibrit spacer'lardan biri olan Thermix, plastik alanında lider uzmanlardan biri olan Ensinger tarafından sürekli olarak geliştirilmektedir. "Ürün yelpazesinde Warm Edge cam çıtaları, karolaj pencereler ve bunlara uygun aksesuarlar bulunmakta. İtalya'daki yalıtım camı üreticileri, bir yalıtım camı uzmanı olan Civ System firmasının hızlı yerel tedarik ve destek olanaklarından yararlanıyor", İtalyan yalıtım camı sektöründe lider iş ortaklarından biri olan CIV System firmasının CEO'su Claudio Feduzi böyle diyor.

Thermix kısa bir süre önce yeniden bağımsız Passivhaus Institut mührüne hak kazandı. Test edilen termal referans değerleri, enerji açısından verimli binalar için, örneğin; enerji tasarruf yazılımları yardımıyla güvenilir bir planlama desteği sunuyor. Thermix sıcak veya soğuk iklim bölgelerinde düşük enerjili ve pasif binalar için uygundur.

Diğer bilgiler: www.civsystem.com, www.lombardamacchine.com/deu/

Ensinger Grubu, bileşikler, yarı mamul, profil ve teknik konstrüksiyon parçaları ve yüksek performanslı plastik ürünler geliştirme, üretim ve satış alanında faaliyet göstermektedir. Ensinger birçok imalat yönteminden faydalanmaktadır, özellikle ekstrükzyon, mekanik işleme ve enjeksiyon kalıplama gibi. 32 merkezde toplam 2.300 personel ile bu aile şirketi dünya çapında pek çok endüstri bölgesinde imalat yerleri veya satış temsilcilikleri aracılığıyla temsil edilmektedir.

Ensinger Thermix cam çıtaları yalıtım camında "Warm Edge" özelliği sağlıyor: Passivhaus Enstitüsü Sertifikalı. Resim: Ensinger GmbH
Thermix gibi Warm Edge cam çıtaları özellikle verimli yalıtım camı uygulamasına imkan sağlar, ör. Toronto, Kanada'daki Ryerson Üniversitesi'nin yeni Öğrenci Eğitim Merkezi'nde. Resim kaynağı: Lorne Bridgeman