24.01.2017 / Basın bülteni

Pasif bina mühürlü Thermix

Ensinger, BAU fuarında kendi Thermix Warm Edge cam çıtaları için yine Passivhaus Institut (pasif bina enstitüsü) ödülünü aldı

Mimari için dünya lider fuarı olan BAU fuarında plastik uzmanı Ensinger, enerji verimli pencere, kapı ve cepheler için kendi ürünlerini tanıttı: Metal çerçeve içinde insulbar termal ayırma sağlar, izolasyon camlarında Thermix cam çıtaları ve çıtalı pencereler optimal ısı yalıtımı sağlar.

Ensinger firması Thermix için yeniden Passivhaus Institut mührünü aldı. "Bileşen sertifikalarımızla üreticileri son derece yüksek enerji verimli ürünleri geliştirmeleri ve piyasaya sürmelerinde destekliyoruz", diyor Pasif bina enstitüsü bileşen sertifikasyonu çalışma grubunun şefi Dr. Benjamin Krick.

Soğuk iklim için Warm Edge

Bağımsız pasif bina enstitüsü test edilmiş termal karakteristik değerlerle enerji verimli binalar için örneğin bir enerji bilançosu yazılımıyla güvenilir bir planlama yardımı sunmakta. Thermix soğuk iklim bölgelerine kadar pasif bina için uygundur – Şili'nin güneyinden Kuzey İsveç'e kadar.

"Yeniden ödül aldığımız için çok mutluyuz", diyor Ensinger'de Thermix satış müdürü Dr. Albert Lingens. "Pasif bina enstitüsünün bu özel mührü, binadaki üstün enerji verimliliği ve konfor alanındaki sürekli angajmanımızı vurgulamakta ve tasdik etmektedir."

Pasif bina için aktif

Pasif binalar henüz bir niş konu iken Wilfried Ensinger geleceğin Warm Edge cam çıtalarında olduğunu görmüştür. Yüksek ısı yalıtımlı plastikten ve paslanmaz çelikten ilk hibrit cam çıtalarından biri olan Thermix, Ensinger tarafından 1997 yılından beri sürekli geliştirilmekte ve dünya genelinde pazarlanmaktadır.

Thermix, alüminyum cam çıtaları gibi kolayca işlenir. Ancak kullanılan özel plastik 700 kat daha düşük ısı geçiş katsayısına sahiptir. Paslanmaz çelikten ince bir difüzyon bariyeri, yalıtımlı camlar arasındaki boşluk kalıcı olarak gaz geçirmez halde kalır.

Ensinger Grubu, bileşikler, yarı mamul, profil ve teknik konstrüksiyon parçaları ve yüksek performanslı plastik ürünler geliştirme, üretim ve satış alanında faaliyet göstermektedir. Ensinger birçok imalat yönteminden faydalanmaktadır, özellikle ekstrükzyon, mekanik işleme ve enjeksiyon kalıplama gibi. 28 merkezde toplam 2.300 personel ile bu aile şirketi dünya çapında pek çok endüstri bölgesinde imalat yerleri veya satış temsilcilikleri aracılığıyla temsil edilmektedir.

Thermix, sertifikalı bir pasif bina bileşenidir: BAU 2017 fuarında Darmstadt merkezli Passivhaus Institut yetkinlik sertifikasyonu çalışma grubunun şefi Dr. Benjamin Krick ödülü Ensinger'de Thermix satış müdürü Dr. Albert Lingens'e Verdi