15.08.2018 / Basın bülteni

Thermix: Glasstec 2018 ile ilgili yenilikler

Ensinger, Thermix'in 25. yıldönümünü kutluyor – ve cam üreticilerinin katıldığı dünyanın önde gelen fuarına çok sayıda yenilik getiriyor

1993 yılında 'Warm Edge' için dünyanın ilk çektirme cam çıtası profili Thermix geliştirildi. Böylece yalıtımlı cam üreticileri için, alüminyumdan termal olarak optimize edilmiş bir kenar kompozitine geçiş kolaylaştırılmış oldu. Plastik uzmanı Ensinger, kolay işlenebilen ve çok yönlü kullanılabilen Thermix ürün yelpazesi için tasarım, performans ve elleçleme opsiyonlarını şimdi yeniden geliştiriyor.

Siyah kenarlı cephe spaceri

Çerçevesiz mükemmel cepheler için Ensinger, Thermix TX Pro'yu şimdi tüm ebatlarda siyah baskılı kenarla da sunuyor. Böylece camın kenar sahasında, özenli işlemeye rağmen parlayan paslanmaz çelik kaplama yüzünden "kamaşma" denilen görsel olumsuzlukların oluşması kolaylıkla önlenir. Solmaz ve UV ışınlarına dayanıklı olan Thermix, siyah kenarla cephe görünümünün eşit, estetik açıdan şık olmasını sağlar.

Azami beklentiler için: Thermix Low Psi

Ensinger'de Thermix Satış Müdürü Rolf Friedrich Buhl, "Thermix TX Pro'nun tamamlayıcısı olarak yeni Thermix Low Psi sayesinde, işleme kolaylığı ve enerji verimliliği alanlarında ölçütler belirliyoruz" diyerek seviniyor. "Sadece 0,029 W/mK'lık1  temsili bir Psi değeriyle Thermix Low Psi, High-Performance-Segment içerisinde en iyi termal optimizasyonlu cam çıtalarından biri sayılıyor. Bu ürünle pasif binada ve 'yeşil inşa' alanında azami talepler optimal şekilde yerine getirilebilmektedir."

Thermix Low Psi, cam elyaf takviyeli polipropilen'den (PP) yapılmıştır. Cam çıtası üzerinde çok katmanlı bir bariyer folyosu yüksek verimliliğe sahip bir hava ve nem kilididir ve poliüretan conta, silikon ve sıcak eriyik bütilin güvenli bir şekilde yapışmasını sağlar. Temiz bir bütilasyonu, kesilmiş profilde asgari ürün toleransları, geniş kenarlar ve tam ölçüsünde köşe birleştiricileri veya sıcak bükülen çerçevelerde temiz bükülmüş minimum genişlemeli köşeler sağlar.

Cam çıtaları ve karolaj pencere çıtaları için Flex20

Bayiiler ve yalıtımlı cam üreticileri için stoklama artık esnek paketleme tasarımı ile kolaylaştırılıyor: Flex 20 sayesinde isteğe göre seçilebilen 20 farklı cam çıtası ve karolaj pencere çıtası modeli tek bir palet üzerinde bir araya getirilebiliyor. Depolama alanlarının sınırlı olduğu yerlerde ürün çeşitliliğini ve imalat esnekliğini optimal şekilde sağlamak mümkün.

1 Üç kat camlı ısı yalıtım camı için temsili Psi değeri Ug=0,7 W/m2K ahşap çerçeve içinde, ift Direktifi WA-17/1m'ye göre ölçüldü bkz. BF Veri Formu W36 Thermix Low Psi.

Daha fazla bilgi: www.thermixspacer.com.

Ensinger Grubu, bileşikler, yarı mamul, profil ve teknik konstrüksiyon parçaları ve yüksek performanslı plastik ürünler geliştirme, üretim ve satış alanında faaliyet göstermektedir. Ensinger birçok imalat yönteminden faydalanmaktadır, özellikle ekstrükzyon, mekanik işleme ve enjeksiyon kalıplama gibi. 33 merkezde toplam 2.400 personel ile bu aile şirketi dünya çapında pek çok endüstri bölgesinde imalat yerleri veya satış temsilcilikleri aracılığıyla temsil edilmektedir.

Thermix TX Pro cam çıtasısiyah boyanmış kenar ile. Çerçevesiz mükemmel cepheler için Thermix TX Pro.
Farklı renk ve ebatlarda Thermix Low Psi cam çıtalarıThermix Low Psi, 12, 14, 16, 18, ve 20 mm ebatlarında ve siyah ve açık gri standart renklerinde ve ayrıca dört özel renkte temin edilebilir:
Farklı Thermix modellerinin taşınması ve saklanması için Flex 20 ahşap palet üstünde 20 kutu Flex20: Ahşap palet, isteğe göre seçilmiş ebat ve renklede 20 Thermix cam çıtası kutusu içerir.