13.04.2018 / Basın bülteni

Ensinger Cham'daki merkezini büyütüyor

Üretim ve lojistik alanlarının genişletilmesi

Ensinger, Cham'daki merkezine yine yatırım yapıyor. Plastik uzmanı, on yıl önce açılan üretim ve lojistik binasını büyütmeyi planlıyor. Bu yeni proje sektörel fabrikadaki ikinci inşaat projesi. Ensinger, gelecekte birleştirme hatlarına ve lojistik sistemi parçalarına ev sahipliği yapacak bir atölyenin imalatına birkaç hafta önce başladı.

Ensinger, Cham'da işleme parçalar, dökme polyamitten yarı mamuller, pencere, kapı ve cepheler için yalıtım profilleri ve yalıtım camları için cam çıtaları üretiyor. Modüler fabrika genişletmesi sayesinde burada bulunan tüm firma branşlarına ayrıca üretim, depolama ve ofis olanakları yaratılacak.

Devam eden iki proje, başta bir enerji santrali inşası ve merkezi fabrika altyapısının iyileştirilmesi olmak üzere başka tedbirleri de içeriyor. Dinamik üretim yedeği işlevine sahip tam otomatik yüksek raflı depo da yine büyütülmek isteniyor.

Merkez hakkında bilgi

Yeni inşa ve tüm altyapı tedbirlerinin maliyeti toplamda yaklaşık 40 Milyon Euro tutacak. "Bu yatırımdan Cham fabrikasındaki tüm branşlar ve elbette şirketler topluluğu da kar edecek. Üretim kapasitelerini genişleterek Ensinger, buradaki uzun vadeli büyümenin önkoşullarını yaratıyor“ diyen Andreas Alsfasser, Ensinger'in bu inşaat projesini teknik sorumlu olarak koordine ediyor. Şu anki planlamalara göre fabrika arazisindeki son çalışmalar 2019 yazında tamamlanmış olacak.

Cham'daki fabrika 1980 yılında kuruldu ve o günden itibaren çok gelişti. Altenmarkt sanayi bölgesindeki fabrika uluslararası çapta faaliyet gösteren plastik firması Ensinger'in en büyük imalat merkezlerinden biri. Cham'da üretilen ürünlerin geniş yelpazesi neredeyse önemli tüm sanayi dallarında kullanılıyor, ör. makine sanayi, inşaat sanayi, tıp teknolojisi ya da gıda sanayi.

Firmanın kısa profili

Ensinger Grubu, bileşikler, yarı mamul, profil ve teknik konstrüksiyon parçaları ve yüksek performanslı plastik ürünler geliştirme, üretim ve satış alanında faaliyet göstermektedir. Ensinger birçok imalat yönteminden faydalanmaktadır, özellikle ekstrüzyon, mekanik işleme ve enjeksiyon kalıplama gibi. 33 merkezdeki toplam 2.400 personeli ile aile şirketi dünya çapında tüm önemli sanayi bölgelerinde üretim tesisleri veya pazarlama bayilerle temsil edilmektedir. www.ensingerplastics.com

Rendering Cham ek binaCham fabrikasında planlanan üretim ve lojistik geliştirmesinin kuzeydoğu cephesinden görünüşü. Fabrika inşaatı çerçevesinde burada bulunan tüm firma branşlarına ek alanlar yaratılacak. Ensinger, Cham'da işleme parçalar, dökme polyamitten yarı mamuller, pencere, kapı ve cepheler için yalıtım profilleri ve yalıtım camları için cam çıtaları üretiyor. (Resim: © DIA179, Berlin)
Cham fabrikasında planlanan üretim ve lojistik geliştirmesinin kuzeydoğu cephesinden görünüşüİnşası halen devam eden binanın güneydoğu cephesinden görünüşü. Bu yeni yapı başta birleştirme hatlarını ve lojistik alanlarını barındıracak. Birleştirme prosesinde yüksek performans plastikleri, dolgu veya katkı maddeleri yardımıyla uygulama amacına göre optimize edilir.. (Resim: © Kerschberger Architekten GmbH, Cham)